Hoe werken wij?

Jobcoaches van Werk aan Zee zorgen voor intensieve begeleiding gedurende het gehele traject. Dat begint al met voorbereidende gesprekken met de kandidaat, waarbij wensen, mogelijkheden en vaardigheden in kaart worden gebracht. Vervolgens zoeken we een passende baan die zo goed mogelijk aansluit op de wensen van de werkzoekende.

Als u als mogelijke werkgever belangstelling heeft krijgt u eerst gelegenheid om uitgebreid kennis te maken. Zo worden van alle partijen de eisen en verwachtingen duidelijk. Mogelijk volgt eerst een leer/werkperiode. De jobcoach werkt de kandidaat in op de werkplek en traint indien nodig de vaardigheden. Ook instrueert de jobcoach overig personeel. De jobcoach komt dus mee met de kandidaat.

Wanneer de inwerkperiode is afgerond en de kandidaat zelfstandig aan het werk kan, doet de jobcoach een stapje terug. Er zijn dan drie keer per jaar evaluatiegesprekken. Bij onduidelijkheid, problemen of veranderingen blijft de jobcoach uiteraard altijd aanwezig en bereikbaar om verdere ondersteuning en begeleiding te leveren.